شکل گیری 
" ادنو " ( با تلفظ : ADNO ) نامی اختصاری و از ابتدای حروف " افراد دارای نیازهای ویژه " اقتباس شده است .


شکل گیری :
ما از اواخر سال 1391 در موسسه " روان پژوهان مفید"   به عنوان یک موسسه روانشناسی و خدمات توانبخشی طرحی را برنامه ریزی و اجرایی نمودیم که بعدها با نام  طرح "هما " ( برگرفته از ابتدای واژه های : هنرمندِ معلولِ ایرانی )  نامگذاری شد .
   محور فعالیت این طرح ایجاد نگاهی کاربردی به استفاده از هنر تجسمی  برای انجام  مداخلات هنری ( توانبخشی هنری ) در توانمند سازی و کمک به روند بهبود و درمان جامعه هدف خود و به ویژه مراجعان به دو مرکز توانبخشی تابع موسسه یعنی :  مرکز جامع آموزش و توانبخشی مفید ( معلولان زیر 14 سال ) و مرکز توانجو ( طیف اتیسم ) بود .
 
فعالیت ها :
  با فرصتهای پیش آمده ،  جامعه هدف طرح نیز گسترش یافت و تجربیات فراوانی در این زمینه با گروه های هدف سازمان بهزیستی مانند:  گروه های کم توان ذهنی ، مبتلایان به اختلال طیف اتیسم  ، سندرم داون ، مبتلایان به اختلالات حسی - حرکتی ، ؛ سالمندان ؛ بیماران اعصاب و روان (روانی مزمن)  و ...  انجام شد .
حاصل این تلاش ها ؛ ایجاد یک نظام آموزشی منسجم ، طراحی یک آزمون استاندارد تشخیصی و ایجاد مفاهیم جدیدی در حوزه توانبخشی هنری برای " افراد دارای نیاز ویژه "  بود .
در همین راستا ما در قالب طرحی که از سوی سازمان بهزیستی کشور با عنوان " طرح تقویت و توسعه اتاقهای هنر درمانی مراکز توانبخشی روزانه " اجرائی شد .به عنوان مدرس دوره های آموزشی ،  نزدیک به 2000 مربی هنر درمانی شاغل در مراکز توانبخشی کشور  را با این شیوه آموزش داده و در این ایام حدود 24 هزار توانجو از مزایای رویکرد توانبخشی هنری بهره مند شده اند.  . 

باورها :
ما بر این باوریم که حتی افراد دارای  معلولیت ( ذهنی ، حسی ؛ حرکتی و دارای مشکلات روانی  و ... ) نیز با روش های اصولی آموزشی مناسب شرایطشان و دانش و توجه مربیان می توانند آثار هنری قابل توجهی خلق نموده و به این وسیله ، با حضور در جامعه ، با عزت نفس و توانمندی بالاتری  در فعالیت های اجتماعی مشارکت نمایند.  

رویکرد :
ما تلاش نموده ایم  تا با ایجاد روشهای استاندارد در آموزش هنر تجسمی و انطباق آن با توانبخشی هنری  برای این گروه ها ، فرصتهائی را برای توانمند سازی و حضور آنان در اجتماع فراهم آورده و در همین راستا سه محور اصلی را طرح ریزی و دنبال نموده ایم :
  1. آموزش هنر تجسمی با استفاده از روشهای توانبخشی هنری (ویژه  توانجویان و مربیان مراکز توانبخشی  ، هنردرمانگران)
  2. تولید ( آثار هنری قابل ارائه به جامعه )
  3. ارائه و ترویج  (آثار هنری تولید شده برای معرفی و عرضه به جامعه )
تاسیس آموزشگاه :
تولید آثار هنری با این روش موجب توجه بیشتر جامعه به توانائی های این گروه و اصلاح نگاه به این قشر از جامعه شده و این فرایند موجب  توسعه توانائی ها ؛ ایجاد امید و بستر سازی برای اشتغال و کمک به اقتصاد خانواده های دارای فرزند کم توان و یا معلول خواهد گردید.
از آنجا که تا کنون تعریف منسجم و مستقلی از چنین فعالیت هائی در حوزه ( توانبخشی هنری ) وجود نداشته است ، برآن شدیم که مجموعه این تجربیات را با اهداف آموزشی در قالبی مرتبط با حوزه تجسمی ایجاد نمائیم .
تاسیس آموزشگاه آزاد هنرهای تجسمی " ادنو " با رویکرد توانبخشی هنری یکی از این مجموعه فعالیت ها بوده است .
این آموزشگاه با مجوز شماره   12324-97-101 از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و در همکاری با موسسه روان پژوهان مفید( موسسه روانشناسی و توانبخشی )  زیر نظر سازمان بهزیستی کشور به صورت رسمی کار خود را آغاز نموده است .